Nytt utseende i administratörsverktyget

Publicerad: 24 okt 2017

Vi lanserar nu ett uppdaterat utseende i verktyget för att administrera RSK-nummer.

I den senaste releasen har vi satsat hårt på att förbättra designen samt att lägga till fler funktioner för att hålla högsta möjliga datakvalitet i RSK-databasen.

Releasen innehåller en förbättrad layout för att göra det lättare att få en överblick över sitt RSK-nummersatta sortiment. Översikten med cirkeldiagrammen syns tydligt på förstasidan följt av de eventuella åtgärder som behöver göras. Menyerna är också omarbetade så det ska bli enkelt att hitta de olika funktionerna.

Nytt utseende i administratörsverktyget

Eventuellt felrapporterade artiklar eller artiklar med valideringsfel syns nu tydligt med egna rubriker. Om någon del är markerad med rött så innebär det att det finns åtgärder som behöver göras. Man klickar sig då vidare för att se detaljerna under respektive rubrik.

Nytt utseende i administratörsverktyget

Vi har också lagt till ytterligare valideringar, bland annat mot tullverkets kodlista för tullstatistiknummer och FN:s standard för produktklassificering UNSPSC (United Nations Standard Products and Services Code). Båda kodlistorna går nu att söka i direkt från artikelbilden. Allt för att kunna ha högsta möjliga datakvalitet på innehållet i RSK-databasen.

Vi hoppas att ni kommer att uppskatta det nya utseendet och de nya funktionerna.