Största lyftet sedan 2011

Publicerad: 7 nov 2016

Under hela 2010 jobbade vi med att flytta ut informationen från två benämningsfält till de 14 benämningsfält vi har idag. Det presenterades i årsskiftet 2010-2011. Informationen blev lättare att hitta och vi närmade oss det som idag kallas RSK-formatet. Ett format som är anpassat efter branschens krav på information.

RSK-databasen har stegvis gått från att vara en nummerbank till att vara informationsbärare för lejonparten av alla VVS- och VA-produkter i Sverige. Det är givetvis fortfarande RSK-innehavarna som äger och lägger in informationen om sina produkter, vi på VVS-Information har gjort det smidigare att lämna och hämta data för användarna. Och att hitta produkter.

RSK-databasen har fått ett ansiktslyft, men också ett antal nya funktioner. Bland annat har RSK-databasen en egen sökmotor och man kan nu söka efter produkter med fritext, vilket ger helt nya möjligheter att både söka efter, och hitta, produkter utifrån dina behov. Vi har också lagt till senast sökta artikel, möjlighet att göra utskrifter från sidan och tillgodosett önskemålet om att kunna använda RSK-databasen med sin smartphone.

Man kan bläddra fram eller tillbaka bland produkterna i sökningen. Vi har lagt till en massa filterfunktioner (vänstra kolumnen) och man kan se fler i samma serie eller tillbehör (högra kolumnen). Och man kan också söka på varumärken.

RSK-databasen är responsiv, så du kan använda den på datorn, på surfplatta eller smartphone, vilket gör livet lättare för den som är ute i fält att få exakt samma information som den som sitter på kontoret och gör en sökning efter en VVS-produkt.

Vi har också lyft fram vem det är som står för produktens information. RSK-innehavaren står alltid tydligt presenterad till höger om produktbilden.